Поръчка и доставка

Потребителите имат право да поръчват всички стоки, предлагани на сайта на Школо БГ.

Регистрацията в сайта не е задължителна, за да използвате сайта, да правите поръчки или да задавате въпроси посредством предоставените форми за попълване.

За да използвате предимствата на потребителски профил в Школо БГ, първо трябва да регистрирате такъв. С него ще получите възможност да извършвате по-лесно валидни заявки за закупуване на предлаганите в електронния магазин стоки, както и редица предимства като съхраняване на данни за доставката, опция за запазване на продукти в списък с желания, за да следите по-лесно тяхната цена, да оставяте коментари в сайта и т.н.

Поръчките, извършени онлайн, се приемат на сайта 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, включително в почивните дни и в дните на официалните празници.

На посочения от Вас e-mail ще получите потвърждение на поръчката си.

Поръчаната от потребителя стока/и/, ще бъдат доставени с куриерска фирма ЕКОНТ.

При допуснати технически грешки в публикуваната информация на Сайта, в резултат на което поръчката не може да бъде изпълнена или при изчерпана наличност от поръчаните стоки, Школо БГ има правото, чрез уведомление до Потребителя да откаже изпълнението на поръчката и не дължи друго обезщетение на Потребителя, освен възстановяване на сумите, заплатени от потребителя, ако има такива.

В този случай, Школо БГ може да достави на потребителя стоки или услуги със същото качество и цена, но само и единствено след уведомление, изпратено до потребителя, посочващо по ясен и разбираем начин промяната.

Поръчка може да бъде направена и по следните начини:

По телефона: 0889 487 912.

Потребителят прави заявка за поръчка на посочения телефон за избраните от него стоки, като предоставя на оператора на Школо БГ необходимите данни за извършване на доставката (име и телефон на получател, адрес на доставка и т.н.) и други специални изисквания за изпълнение на поръчката, ако има такива. 

На имейл: info@shkolobg.com.

Ако е необходимо, служител на Школо БГ ще се свърже с Вас за уточняване на подробности по доставката.

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

Плащане при доставка /наложен платеж/.

При „плащане при доставка”, Потребителят се задължава да заплати в момента на доставката на куриера пълната стойност на доставената стока, съгласно потвърдената поръчка и транспортните разходи по доставката.

Плащане по банков път.

При избран начин на плащане „по банков път”, Потребителят заплаща стойността на поръчаната стока, съгласно потвърдената поръчка в банковата сметка на Школо БГ. Моля, посочвайте в платежното нареждане като основание за плащане номера на поръчката или номер на фактура. Ако в срок от 5 работни дни след потвърждаване на поръчката, сумата по същата не постъпи в банковата сметка на Школо БГ, поръчката ще бъде автоматично анулирана.

След потвърден банков превод, Потребителят получава поръчаната стока/и/.

ДОСТАВКА НА СТОКИ

Стоките, поръчани от електронния магазин ShkoloBG.com се доставят от 3 /три/ до 5 /пет/ работни дни от изпращане на поръчката от страна на Потребителя, освен в случаите, в които за конкретната стока е указан различен срок на доставка. При всички случаи, Потребителят ще бъде информиран относно срока на доставка, когато същият е по-дълъг от 3 /три/ работни дни.

След изпращането на пратката, Клиентът ще бъде уведомен по e-mail за завършена поръчка.

Доставки се извършват на територията на Република България.

Школо БГ не носи отговорност за неточно и/или забавено изпълнение, когато това се дължи на забавяне по вина на куриера и/или посочени от Потребителя неверен или непълен адрес, лице за контакти и/или телефон, както и при други, независещи от сайта обстоятелства.

Когато доставените стоки явно не съответстват на заявените за покупка от Потребителя и това може да се установи при обикновен преглед на доставените стоки, Потребителят има право да поиска доставената му стока да бъде заменена със съответстваща на поръчаната.

Потребителят има право да върне закупената от него стока в рамките на 14 работни дни от датата на закупуването й. За целта предметът на сделката трябва да е в оригиналната си опаковка, без следи от употреба или нарушаване на търговския вид на стоката, в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП.

Транспортните разходи при връщане на стоката от клиента към продавача са за сметка на клиента, като негово право е да избере с коя куриерска служба да се изпрати пратката.